Поредно историческо постижение: Джокович задмина два рекорда на Федерер в Големия шлем!

от в 17:54 на 07.09.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович вече твори история с всяко свое следващо стъпване на корта. Наскоро 23-кратният "мейджър" шампион изпревари Иван Лендъл и Рафаел Надал по общ брой победи в ATP Тура, а това се случи след неговата паметна победа във финала на Мастърса в Синсинати срещу Карлос Алкарас.

Така единствено Джими Конърс и Роджър Федерер останаха пред Ноле по този показател, но сърбинът онзи ден съумя да отнеме друг рекорд от ръцете не Маестрото.

Това стана възможно с победата на Джокович над Тейлър Фриц, която го изпрати в полуфиналната фаза на US Open. Оказва се, че дългогодишният номер едно достига за шести път в кариерата си до 1/2-финалите на всички надпревари от Шлема в една календарна година (2011г., 2012г., 2013г. 2015г., 2021г., както и този сезон) и по този начин изпревари легендарния швейцарец, който на пет пъти е постигал същото през своята кариера.

Освен това балканецът вече е 47-кратен 1/2-финалист в Големия шлем, което му позволи да счупи и този рекорд, тъй като въпросната класация също беше оглавявана от Федерер, като той вече има с един по-малко, а Рафаел Надал е трети със своите 38.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредно историческо постижение: Джокович задмина два рекорда на Федерер в Големия шлем! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | рекорди | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook