Поредно оправдание: Руне обвини липсата на храна и вода в организма си за поражението в Рим

от в 12:12 на 16.05.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне без никакво съмнение е един от най-талантливите млади тенисисти в Тура и има всички качества в бъдеще да спечели най-големите трофеи в играта. Младокът обаче далеч не е еталон за поведение на корта и е готов да направи абсолютно всичко за победата, както от първо лице се увериха Григор Димитров и Яник Синер в Монте Карло. Всичко това бързо ни ориентира към факта, че 20-годишният тенисист никак не умее да губи и винаги има какво да каже след своите поражения.

Точно това се случи след двете най-тежни загуби на датчанина през сезона, които дойдоха съответно от Фабиан Марожан (1:6 1:6) в Маями и Ян-Ленард Щруф в Мюнхен (2:6 0:6). Скандинавецът неизменно излизаше с оправданието, че е бил болен в тези два случая, а изглежда ранното отпадане в Рим също се е дължало на странични фактори, съдейки по интервюто на Руне за "Ekstra Bladet", в което разкрива какво се объркало на надпреварата в италианската столица, където през миналата година беше финалист, за да се стигне до ранното отпадане от Себастиан Баез онзи ден:

"Тренирах много добре и удрях добре топката отлично преди турнира в Рим. Също така смятам, че играх на високо във втория кръг срещу Нарди и направих добър първи сет в мача с Баез, така че всичко изглеждаше на най-високото възможно ниво и това прави толкова по-разочароващо обстоятелството, че в крайна сметка не се представих толкова добре, колкото можех заради проблем свързан с храната и водата, която приемам по време на мачовете си.

Бях болен и фокусът ми беше върху допълнителни тренировки и физическо възстановяване, но това не е извинение. Знам какво да ям и пия по време на мач и не го направих срещу Баез, което доведе до спад във физическата ми енергия и обезводняване. Това е много лошо. Сега няма какво друго да направя, освен да поема отговорност, да се поуча от този инцидент и да продължа напред" - завършва световният номер 12.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно оправдание: Руне обвини липсата на храна и вода в организма си за поражението в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook