Поредно показно: Безмилостен Синер занули Медведев и си даде нова среща с Джокович в Рияд!

от в 20:53 на 16.10.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер даде бляскаво начало на най-скъпоплатения тенис турнир в света, а именно" Six Kings Slam" в столицата на Саудитска Арабия - Рияд. Световният номер едно надигра Даниил Медведев за осми път в последните си 9 срещи с него и така за пръв път има предимство в преките си сблъсъци с руснака - 8:7. Синер разгроми бившия номер едно с 6:0 6:3 за едва 69 минути игрово време и така в полуфиналите оформи нов сблъсък с Новак Джокович, когото победи само преди три дни на финала в Шанхай.

Срещата започна по безупречен начин за шампиона от US Open, който наказваше прекалено пасивния подход на руснака с огромен брой уинъри, а неточностите от неговата ракета се брояха с пръстите на едната ръка.

За разлика от него, Медведев беше като бледа своя сянка и не можеше да затрудни с абсолютно нищо своя съперник. Руснакът играеше почти изцяло само ан втори сервис, а ударите му бяха необичайно меки, което позволи на фаворита да постигне първия "геврек" в съперничеството си с Медведев за точно 28 минути игра.

Втората част стартира обнадеждаващо за по-нискоранкирания тенисист, който най-накрая съумя да спечели своето подаване. Медведев продължи да се бори и отрази общо 4 брейкбола, за да поведе с 2:1, но видимо нямаше тенис аргументите да направи мача особено оспорван оспорван в днешния ден и загуби 5 от следващите 6 гейма, с което Яник Синер се присъедини във финалната четворка към Новак Джокович и Рафаел Надал,


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредно показно: Безмилостен Синер занули Медведев и си даде нова среща с Джокович в Рияд! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | six kings slam | даниил медведев | новак джокович | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook