Поредно разочарование: Бивша №1 напусна Ролан Гарос още на старта с "геврек"

от в 15:30 на 29.05.2023
Мирела Николова

Каролина Плишкова се превърна в поредната поставена тенисистка, която напусна Откритото първенство на Франция още след първия си двубой. Чехкинята имаше за задача да преодолее съпротивата на бившата шампионка от Шлема Слоун Стивънс, но американката наложи доминацията си на корт "Филип Шатрие" и без колебания затвори срещата с 6:0 6:4 след час и 26 минути игра. Така тя си гарантира място във втория етап на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с победителката от сблъсъка между Варвара Грачева и Далма Галфи.

В откриващата част броят на непредизвиканите грешки от ракетата на бившата №1 растеше с изключителни темпове, като за Стивънс бе достатъчно просто да държи топката в корта и да дочаква неминуема неточност от отсрещната страна. Възползвайки се от хаотичната игра на съперничката си, световната №30 реализира три пробива и съвсем скоро вече имаше предимство в общия резултат.

В началото на втория сет Плишкова успя да стабилизира сервиса си, като благодарение на няколко уинъра тя дори осъществи пробив, за да поведе с 4:3. Веднага след почивката обаче последва рязък спад в нивото ѝ и пропуските отново изобилстваха, а това не остана безнаказано от шампионката от US Open 2017, която спечели следващите 3 гейма и не след дълго можеше да ликува с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование: Бивша №1 напусна Ролан Гарос още на старта с "геврек" Мирела Николова
Теми:  
wta | каролина плишкова | Обзори | ролан гарос 2023 | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook