Поредно разочарование: Тийм не взе дори сет на световния №101 и отпадна в Буенос Айрес

от в 21:04 на 16.02.2023
Мартин Петков

Доминик Тийм през вчерашния ден сложи край на негативната серия от поражения, продължила цели пет поредни двубоя, като откри успешно участието си на АТР 250 надпреварата в Буенос Айрес, където е бивш двукратен шампион, записвайки първа победа през 2023-та. Липсата на постоянство в изявите на някогашния номер три обаче отново имаше своето негативно влияние за него през днешния ден и австриецът преклони глава още във втория кръг в "Градът на тангото", след като специалистът на клей на Хуан Пабло Варияс го елиминира след час и 45 минути на корта - 6:4 6:4. С успеха си световният номер 101 ще срещне един измежду местния представител Педро Качин и третия поставен в схемата - Лоренцо Музети.

Бившият шампион от Шлема имаше правото да постави началото на двубоя със сервис, като безпроблемно спечели дебютното си подаване, ала оттам насетне перуанецът имаше пълен контрол над случващото се на корта и се поздрави с пет поредни гейма в актива си. Въпреки случилото се, Тийм отказа да се предаде без битка, като отрази сетбол и редуцира пасива си до 4:5, но здравите нерви на Варияс си казаха думата и той записа откриващия сет срещу името си.

На старта на втората част събитията до голяма степен се припокриха с тези от началото на сблъсъка, като непостоянството в действията на някогашната трета ракета на света взе връх и той инкасира ранен пробив. Впоследствие сервиращите наложиха превъзходството си, за да бъдем отведени до 10-ия гейм, в който перуанецът подаваше за победата и макар бившият двукратен шампион в турнира да достигна брейкбол, то световният номер 101 беше непоколебим и затвори двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование: Тийм не взе дори сет на световния №101 и отпадна в Буенос Айрес Мартин Петков
Теми:  
atp | буенос айрес | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook