Поредно разочарование за бившия финалист: Рубльов разгроми Тийм на старта в Мелбърн

от в 04:05 на 17.01.2023
Калоян Соколов

Безспорно срещата межу Андрей Рубльов и Доминик Тийм беше най-дългоочакваната от целия първи кръг на Аустрелиън Оупън. Наглед световният номер шест излизаше в ролята на абсолютен фаворит в двубоя, само че австриецът сам разкри колко добра предсезонна подготовка е направил и очакванията бяха да го видим как се приближава към нивото, което пред три години го отведе до спечелването на трофея от US Open.

За съжаление, то високите очаквания към мача не бяха оправдани, тъй като Тийм показа тенис, с който едва ли скоро ще може да мечтае за завръщане в топ 10 и в крайна сметка петият поставен се наложи с категоричното 6:3 6:4 6:2, а във втори кръг го очаква сблъсък с един измежду Емил Руусувуори и Макс Пърсел.

Началото беше напълно равностойно, като двамата тенисисти не оставяха нищо на случайността и всеки от тях се опитваше да диктува темпото на игра. Определено обаче Рубльов се справяше значително по-успешно при ретурите си, докато бившият финалист изпитваше трудности да влиза в разигравания, което в крайна сметка даде отражие върху резултата и фаворитът осъществи пробив за 5:3, а впоследствие нямаше трудности да затвори сета в своя полза.

Втората част започна по-оптимистично за Тийм, който разполагаше с два ранни брейкбола, само че руснакът отреагира с поредната си порция светкавични форхенди и измъкна подаването си. Вполедствие самият той можеше да направи пробив, ала избърза в опита си да завърши веднага разиграването и никой не можеше да вземе предимство до 4:4 гейма. Тогава някогашната трета ракета на света влезе в продължителна поредица от неточности и на практика сам даде на своя съперник да се откъсне напред с 2:0 сета.

Оттам насетне на корта до голяма степен имаше само един тенисист, тъй като Рубльов преливаше от самоувереност и ускоряваше с лекота топката от всяка една позиция, докато Доминатора нямаше никаква възможност за противодействие и инаксира още два брейка в третата част, за да капитулира напълно пред вдъхновения си опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование за бившия финалист: Рубльов разгроми Тийм на старта в Мелбърн Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън 2023 | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook