Поредно топ представяне: Зверев повали тазгодишен ATP шампион и ще срещне Джокович

от в 07:43 на 19.08.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев се класира за финалната четворка в Синсинати. 16-ият поставен откри седмицата с убедителна победа над нашия Григор Димитров и оттогава покачва нивото с всеки един изминал мач, като дори прекъсна негативната си серия срещу Даниил Медведев в 1/8-финалите, а тази нощ с лекота преодоля съпротивата и на Адриан Манарино - 6:2 6:3.

Шампионът в Нюпорт се намира в страхотна форма от началото на тревния сезон и наглед Саша не го очакваше никак лесен двубой, но бившият носител на трофея изглежда все по-близо до оптималното си ниво и на полуфиналите ще гледаме шампионска битка между него и Новак Джокович.

Зверев започна много силно още от началните минути, като веднага съумя да осъществи пробив в подаването на ветерана и да се откъсне напред с 3:0 гейма. Манарино се опитваше да разбие ритъма на фаворита, сменяйки непрекъснато темпото на игра, но германецът беше подготвен за тези своеобразни капани от ракетата на своя съперник и често правеше уинъри, когато беше тестван от поредната къса топка на непоставения състезател. 35-годишният играч пък страдаше от изключително нисък процент на вкаран първи сервис и закономерно инкасира още един брейк, който сложи и точка на спора в откриващия сет.

Вторат част имаше абсолютно идентичен старт, тъй като някогашният номер две се възползваше от твърде меките удари на опонента си и с бързи темпове увеличаваше бройката си от уинъри. Това позволи на фаворита отново да поведе с 3:0, а макар Манарино този път да не загуби нито един сервис гейм повече оттам насетне, то беше твърде късно за направата на някакъв обрат и германецът се поздрави с първо класиране за Мастърс 1/2-финал от началото на сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно топ представяне: Зверев повали тазгодишен ATP шампион и ще срещне Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | александър зверев | новак джокович | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook