Поредно високопрофилно отказване: 1/2-финалист от Мадрид няма да играе в италианската столица

от в 11:36 на 06.05.2024
Елеонора Александрова

Иржи Лехечка се превърна в един от големите герои на турнира в Мадрид. Чехът, който е известен, като една от големите млади надежди на световния тенис, направи своя най-силен турнир именно в испанската столица, където надигра самия Рафаел Надал и достигна до 1/2-финалите, а това му осигури и влизане в топ 25 на ранглистата, като от днес той ще е 23-ти. 

Полуфиналният двубой срещу Феликс Оже-Алиасим в Мадрид обаче се оказа злощастен за младия тенисист. В средата на първия сет той получи контузия на гърба, а болката се оказа толкова непосилна за него, че при 3:3 той взе решението да се откаже от срещата, поради контузия.

Този злощастен случай за Лехечка се оказа по-сериозен от желаното за него и световният номер 23 потвърди, че няма да вземе участие в турнира в Рим, а ние можем само да му пожелаем бързо възстановяване и успешно завръщане на Ролан Гарос. Припомняме ви, че това е поредното високопрофилно отказване в надпреварата, след като Карлос Алкарас и Яник Синер също се оттеглиха от туранира в италианската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредно високопрофилно отказване: 1/2-финалист от Мадрид няма да играе в италианската столица Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Иржи Лехечка | мадрид | отказване | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook