Преобразен: Джокович се завърна с изразителен успех в Монте Карло и даде сериозна заявка!

от в 18:05 на 09.04.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна по блестящ начин в ATP Тура и поне засега затвори уститие на критиците. Световният номер едно започна сезона необичайно слабо за собствените си стандарти, като особено тревожно беше поражението на старта в Индиън Уелс от квалификанта Лука Нарди. Самият Ноле призна, че отдавна не си спомня да е играл толкова слабо и отчете факта как не е свикнал да няма спечелена титла на този етап от сезона.

Впоследствие дойде и раздялата с Горан Иванишевич, а редица специалисти започнаха да говорят как дните на Джокович в професионалния тенис са вече едва ли не преброени и той повече няма да бъде равностоен на най-добрите в света. Джокера обаче припомни, че само преди около 4 месеца беше категоричния доминатор в ATP Тура и днес се завърна на корта с категоричен триумф над винаги непредсказуемия Роман Сафиулин - 6:1 6:2 за 1 час и 11 минути игрово време.

По този начин балканецът направи един от най-убедителните си стартове на клей сезон от дълги години насам, демонстрирайки, че вече се намира в топ форма и на осминафинлите би могъл да вземе реванш от Лоренцо Музети, който го отстрани в същия етап на турнира през миналата година.

Топ поставеният заигра безгрешно още от първите минути и реализира брейк в откриващия гейм. 24-кратният "мейджър" носител се придвижваше с лекота върху настилката и непрекъснато променяше темпото на разиграванията, което не се нравеше на Сафуилин, чиито непредизвикани грешки непрекъснато се множаха и геймовете станаха 4:0 в полза на фаворита. Руснакът трябваше да отразява точка за пробив и в третото си подаване, но този път се справи с тази задача и така се разписа в резултата, но не взе нито гейм повече до края на откриващия сет.

41-ият в света показа желание да накара 2-кратния шампион да отстъпи назад от основната линия и това сработи за кратък период от време. Непоставеният тенисист премина успешно през дебютния си сервис гейм във втората част, но бързо Джокович отговори на високото му темпо на игра и започна непрекъснато да го принуждава да прави допълнителни удари, за което Сафиулин не беше готов и влезе в серия от непредизвикани грешки. Това позволи на сърбина да се откъсне напред с 4:1 и оттам насетне всичко беше ясно, като световният номер едно се поздрави с успешно начало на клей сезона си.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преобразен: Джокович се завърна с изразителен успех в Монте Карло и даде сериозна заявка! Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | роман сафиулин

Коментари





Следвайте ни в Facebook