Поршето е капарирано: Рибакина изнесе тенис лекция на Костюк и е новата шампионка в Щутгарт!

от в 15:27 на 21.04.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Щутгарт бе един от най-неуспешните в кариерата на Елена Рибакина, като световната номер 4 никога не беше достигала дори до четвъртфиналната фаза в немския град. Негативната тенденция на представителката на Казахстан бе спряна именно тази седмица, когато тя не само съумя да прекъсне победната серия на Ига Швьонтек в Щутгарт, но и се поздрави със своята първа титла на този турнир. Рибакина изпита сериозни затруднения по време на кампанията си, но точно днес, тя постигна единствената си двусетова победа в надпреварата, с разгромен триумф над Марта Костюк с 6:2, 6:2. Така, макар и самата тя да бе споделила, че няма шофьорска книжка, на нея се падна тазгодишната чест да си тръгне от немския град с чисто нов автомобил Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo.

Източник: https://tennis.bg/article/da-si-na-pobeda-ot-chisto-novo-porsche-no-da-niamash-knizhka-ribakina-nameri-nuzhnata-motivatsiia-video/41316/ © Tennis.bg

Двубоят започна повече от обещаващо за Рибакина, която съумя да пробие на старта, а Костюк беше бледа своя сянка и показваше сериозна признаци на умора. Световната номер 4 изцяло успя да поеме инициативата с впечатляващи форхенди и скоро удвои преднината си, за да затвори скоропостижно откриващия сет в своя полза и така да се приближи максимално до осмата си титла на ниво WTA.

Втората част започна по напълно идентичен начин но, Костюк показа силен характер и с всеки изминал миг стабилизираше все повече играта си. Така при 3:2 настъпи краткотрайна криза в играта на Рибакина, с което пред световната номер 27 се отвори възможността да отвърне на фаворитката с пробив. След продължителна битка обаче "мейджър" шампионката запази преднината си. Впоследствие представителката на Казахстан отново намери оптималния си ритъм си на игра и не загуби нито гейм повече.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поршето е капарирано: Рибакина изнесе тенис лекция на Костюк и е новата шампионка в Щутгарт! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елена рибакина | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook