Послание към останалите фаворити: Алкарас стартира ударно на Ролан Гарос!

от в 22:06 на 22.05.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се намираше извън топ 100 на световната ранглиста, когато стартира участието си на миналогодишния Ролан Гарос, но в момента тийнейджърът се намира под номер 6 в подреждането на ATP и е един от големите фаворити за титлата, след като спечели турнирите в Барселона и Мадрид в хода на клей сезона. Още по-впечатляващото е, че 19-годишният състезател победи последователно Рафаел Надал и Новак Джокович в испанската столица и това доведе до сериозен скок на очакванията към представянето на младока в Париж.

Днес пък ибериецът изигра дебютния си двубой на втората "мейджър" надпревара през годината и не остави никакви шансове на "щастливия губещ" Хуан Игнасио Лондеро - 6:4 6:2 6:2. Успехът подсигури мястото на Алкарас в следващия кръг на състезанието, където го очаква сблъсък с ветерана Алберт Рамос-Виньолас, който преди малко надви Танаси Кокинакис в четирсетова битка.

Началото на мача беше напълно равностойно и аржентинецът показваше тенис достоен за място сред най-добрите в света. Квалификантът минаваше с лекота през своите подавания и не отстъпваше по брой завършващи удари на именития си опонент. Шестият поставен се опитваше да поема инициативата, но Лондеро заиграваше още по-агресивно в тези моменти и никой не можеше да се откъсне до 4:4.

Тогава началният удар на световния номер 141 се срина изцяло, докато тийнейджърът заигра по добре познатия начин и твореше чудеса от всяка една точка на корта. Алкарас достигаше с лекота до наглед невъзможни топки и пласираше огромно количество уинъри, което му донесе спечелването на цели 14 от следващите 16 гейма и скоро испанецът подпечата мястото си във втория етап на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Послание към останалите фаворити: Алкарас стартира ударно на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook