Последен щурм към Торино: Григор с мигновен шанс да получи реванш от Махач в Париж (жребий)

от в 21:06 на 25.10.2024
Калоян Соколов

Жребият за Мастърса в Париж отреди Григор Димитров да попадне в долната половина на схемата. Българинът е поставен под номер 8 в турнира и ще почива на старта, а във втория кръг ще срещне един измежду Томас Мартин Ечевери и Жижен Жанг.

Досега световният номер 9 никога не се е изправял срещу аржентинеца, който е един много завършен и класен тенисист, но няма особен афинитет към играта на твърди кортове в зала , като досега през сезона има само една победа на ниво ATP при подобни условия. Жанг пък се изправи срещу Григор през тази седмица във Виена и нашата първа ракета го надви в последователни сетове, нанасяйки му пето последователно поражение.

Приликите със схемата във Виена не спират дотук, защото в 1/8-финалите е възможно да видим нова битка между Григор и Томаш Махач, който вчера го победи след свирепа битка в австрийската столица.

Преди това обаче чехът ще трябва да мине през 12-ия поставен Хуберт Хуркач, който се завръща след дълго отсъствие, а сякаш за българина ще бъде по-добре, ако неговият добър приятел съумее да отстрани световния номер 27, имайки предвид, че Димитров има преднина от 6:0 в преките си сблъсъци с 2-кратния Мастърс шампион.

В 1/4-финалите пък най-вероятен съперник на нашия сънародник се очертава да бъде Даниил Медведев, който преди това ще трябва да премине през Матео Беретини и някой измежду Карен Хачанов и Франсис Тиафо. Несъмнено бившият номер едно е сред най-неудобните съперници на миналогодишния финалист, само че Димитров нади Медведев точно на същото място през миналия сезон.

Другите сериозни имена в половината на нашия топ тенисист са Томи Пол, Каспър Рууд, Уго Юмбер и топ фаворита Карлос Алкарас, с когото нашата първа ракета може да премери сили чак в 1/2-финалите на състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Последен щурм към Торино: Григор с мигновен шанс да получи реванш от Махач в Париж (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook