Последната им среща на клей, или когато Григор Димитров победи Яник Синер насред Рим (видео)

от в 10:48 на 04.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров и Яник Синер ще излязат в битка помежду си след броени часове на централния корт "Филип Шатрие", като един от тях ще се превърна в първия полуфиналист на тазгодишния Ролан Гарос. Досега световният номер две има предимство от 3:1 победи в съперничеството си с нашия сънародник и на финала в Маями записа най-категоричната си победа към момента над него.

Положителните новини за нас са свързани с обстоятелството, че Григор е постигнал успех в единствената среща на клей между двамата, което наглед е една добра отрправна точка за днешния сблъсък, въпреки че говорим за мач отпреди 4 години, когато Синер все още беше тийнейджър. Все пак е редно да повдигнем самочувствието си преди предстоящото шоу и затова сме решили да използаме момента, връщайки ги ви към събитията от 2020-та година на Мастърса в Рим, когато Григор си осигури второ достигане на 1/4-финалите в италаинската столица.

Всичко това се случи в периода, когато състезанията тъкмо бяха подновени след паузата поради пандемията от коронавирус и турнирът беше изместен за месец октомври, а изглежда новите обстоятелства се понравиха на първата ни ракета и той се изстреля към осминафиналите, където го очакваше двубой срещу Синер, който по тогава беше едва на 19 години, но вече реализираше успешно своя огромен потенциал, печелейки трофея от Next Gen ATP Finals.

Тийнейджърът по това време заемаше незавидната 81-ва позиция в световната ранглиста, но по-рано през седмицата бе надиграл самия Стефанос Циципас и изглеждаше готов да поднесе нова изненада. Тогавашната среща предложи множество обрати, а местният любимец определено имаше за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и пробив, само че опитът на Григор натежа и българинът намали значително непредизвиканите си грешки с напредването на срещата, за да надиграе един от най-големите таланти в световния тенис, а днес можем само да си пожелаем още от същото.

Видео с най-добрите моменти от срещата между Димитров и Синер в Рим:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Последната им среща на клей, или когато Григор Димитров победи Яник Синер насред Рим (видео) Калоян Соколов
Теми:  
Highlights | бгтенис | видео | григор димитров | любопитно | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook