Последната пресконференция на Рафаел Надал за сезон 2020

от в 16:11 на 23.11.2020
Диана Андреева

След загубата си от Даниил Медведев на 1/2-финалите в Париж, Рафаел Надал проведе своято последна пресконференция за сезон 2020. Ето какво каза той:

В. Труден мач тази вечер. Чувствахте ли, че двубоят продължи доста дълго и поради липса на енергия към края предадохте срещата?

Р: Не. Не мисля по този начин, не. Смятам, че в началото на мача той беше по-добър от мен. Успях да спася сервисите си, макар и трудно, но след това играх добре, за да достигна до пробив и впоследствие да затворя сета.

Във втората част беше същата история в началото, но в края на сета играех малко по-добре от него, а след това при 5:4 Медведев просто беше много по-добър, а аз допусках грешки.

Имах шанс, пропилях го и загубих. Браво на него. Играе страхотно. Пожелавам му всичко най-добро.

В: Добре ли сте физически? Изглежда, че може би нещо ви се е случило към края на мача.

Р: Не, всичко е нарен. Благодаря (каза той усмихнат).

В: Нека да погледнем и напред - Открито първенство на Австралия, не знаем кога ще се проведе. Тази година не пътувахте до Ню Йорк. Има ли обстоятелства, при които не бихте летели до Мелбърн?

Р: Не знам каква ще е ситуацията, нали? Трябва да изчакаме и да видим какво ще каже правителството във Виктория. Не можем да направим много от позицията на ATP, трябва просто да чакаме.

Нужно е да проявим търпение и да приемем ситуацията, пред която сме изправени. Това е трудно за всички. Трябва да бъдем гъвкави, за да се справяме със ситуацията и да намерим начин да играем колкото се може повече турнири през следващата година.

Освен да бъдем на корта, трябва да се опитаме да помогнем на турнирите, на играчите с по-нисък рангинг и на всичк, които имат проблеми покрай пандемията - всички хора, които са наоколо.

Така че нека се опитаме да бъдем полезни по всички начини. Надяваме се с ваксината, която ще се появи скоро, да можем да се върнем към нормалния си живот след няколко месеца, но за сега все още е трудна ситуацията.

В. Лош късмет. След един час и 24 минути сервирахте за мача. Дали играч като вас е подложен на напрежение в дадена ситуация? Как си обяснявате пропукването ви в този етап от срещата?

Р: Не знам. Мисля, че постигнах достатъчно, за да не намеря оправдание за напрежение. Знам, че спечелих достатъчно мачове и достатъчно турнири в още по-трудна ситуация от тази и дори в по-важни срещи от тази вечер - доказвал съм, че имам устойчива психика.

Така че, не мисля, че е от напрежението, просто играх зле в този момент. Разбира се, че човек е нервен в подобни ситуации, но това е нормално. Имах своя шанс и го пропилях - това е всичко.

В: Мислили ли сте си някога, че е малко несправедливо, финалите винаги да се играят на твърд корт? Защото може би, ако се играят на клей веднъж на три години, вие вече щяхте да имате титла от турнира? Някога разочаровате ли се от това?

Р: Сега не е моментът да говорим за това. Аз съм играч, трябва да приемам условията такива, каквито са. Имам мое лично мнение, но не е времето за това. Току-що загубих полуфинал. Имах своите шансове. Бях близо да участвам в още един финал тук. Не бях достатъчно добър в конкретен момент, за да затворя мача, а по-късно загубих. Това е. Други неща нямат значение.

В-въпрос;Р-Рафаел Надал


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последната пресконференция на Рафаел Надал за сезон 2020 Диана Андреева
Теми:  
лондон | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook