Последният 1/4-финалист на Diriyah Cup е ясен: Хуркач не остави шансове на млад талант!

от в 13:08 на 08.12.2022
Мартин Петков

Вече научихме имената на всички четвъртфиналисти на демонстративната надпревара Diriyah Cup с изключение на последния, който трябваше да бъде излъчен в сблъсъка между Хуберт Хуркач и Доминик Щрикер, за да може по-късно днес да се изправи срещу Тейлър Фриц. Срещата между световния номер 10 и полуфиналиста от Next Gen ATP Finals протече с интензивни размени от основната линия, като младежът съумя да покаже потенциала си срещу един от най-добрите състезатели в света, ала полякът остана по-стабилен в изявите си и се поздрави с победата - 10:7 ....

Още в първите минути на двубоя Хуркач опита с агресивна игра на ретур да вземе инициативата на своя страна, като нагледно планът му сработи и той отмъкна един от двата сервиса на левичаря. Това обаче по никакъв начин не се превърна в атестат за надмощие на корта и световният номер 118 не се предаваше, оставайки напълно равностоен при размените от основната линия на представителя на топ 10. Разковничето дойде в последната точка преди втората смяна на полетата, когато Щрикер пропусна да размине съперника си от рутинна позиция, като изпрати топката в аут, за да може впоследствие полякът да установи пълен контрол над случващото се и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част швейцарецът опита да бъде в ролята на по-активния тенисист от двамата на корта в арабския град, като често собственоръчно завършваше разиграванията. Отново изостанал с пасив от минипробив, Щрикер пласира блестящ форхенд върху линията и възстанови паритета при 5:5, но при идната точка изпрати топката с метри в аут и световният номер 10 застана на "полпозишън" по пътя към победата. Хуркач минути по-късно демонстрира великолепна защита срещу набезите в атака от левичаря, с което го обезкуражи и посредством два безупречни сервиса сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последният 1/4-финалист на Diriyah Cup е ясен: Хуркач не остави шансове на млад талант! Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | демонстративни турнири | доминик щрикер | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook