Последният мохикан: Синер профуча през О'Конъл, за да избегне съдбата на Алкарас и Джокович

от в 22:53 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер изигра най-силния си мач от началото на US Оупън насам. Световният номер 1 разгроми Кристофър О'Конъл с 6:1 6:4 6:2 за 1 час и 56 минути игрово време и се класира за 1/8 финалите, където ще срещне победителя от мача между квалификанта Габриел Диало и 14-ия поставен Томи Пол.

Италианецът изнесе същинска тенис лекция в откриващия сет. Топ поставеният наложи наложи високо темпо от самото начало, което бе непосилно за по-нискоранкирания тенисист. Това позволи на Синер да се откъсне с два пробива преднина, за да поведе с 5:0, а аутсайдерът имаше сили единствено да запише един почетен гейм на своята сметка.

Световният номер 1 продължаваше да играе на много високо ниво във втората част, но и О'Конъл показа своите тенис достойнства. Южнотиролецът реализира пробив в третия гейм, след което по-нискоранкираният играч съумяваше да печели сервис геймовете си и впечатли с чудесни реакции в близост до мрежата, но беше абсолютно безпомощен на ретур и сетовете станаха 2:0 в полза на фаворита.

Развитието на двубоя не се промени и във финалната част. Синер продължаваше да лети по корта и наказваше всяка една по-плитка топка от ракетата на своя съперник. Шампионът от Аустрелиън Оупън си осигури преднината още в първия сервис гейм на О'Конъл, но устремът на италианеца не приключи дотук и той удвои преднината си, продължавайки да мечтае за своята втора титла от Големия шлем, като е безспорен фаворит след отпаданията на Новак Джокович и Карлос Алкарас


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Последният мохикан: Синер профуча през О'Конъл, за да избегне съдбата на Алкарас и Джокович Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | кристофър о'конъл | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook