Последният танц приключи: Шелтън бе твърде силен за Тийм и сложи край на кариерата му в Шлема

от в 21:11 на 26.08.2024
Елеонора Александрова

Бен Шелтън сложи край на "мейджър" кариерата на Доминик Тийм. Втората ракета на САЩ победи бившия шампион с убедителното 6:4 6:2 6:2 за едва 1 час и 52 минути игрово време, осигурявайки си среща във втория кръг с ветерана Роберто Баутиста Агут.

Припомняме ви, че австриецът обяви, че ще се оттегли от професионалния тенис в края на тази година, което означава, че мачът му срещу Шелтън бе и неговият последен мач в турнир от Големия шлем. US Оупън е безспорно най-успешния турнир в кариерата на именития тенисист, тъй като именно в Ню Йорк, той спечели първата си и единствена "мейджър" титла, през 2020-та година, след като сътвори зрелищен обрат срещу Александър Зверев. от 0:2 сета.

Още в самото начало американецът бе със сериозно преимущество на корта, докато бившият номер 3 главно разчиташе на грешки от другата страна на мрежата. Пресилените ретури на Шелтън обаче позволиха на Тийм да бъде конкурентен на по-младия си опонент в хода на почти цялата първа част. Десетият гейм се превърна в сериозна битка между двамата тенисисти, тъй като той продължи повече близо 10 минути, ала именно тогава американецът реализира късен пробив, печелейки най-дългото разиграване в мача, за да поведе в сетовете.

Втората част започна обещаващо за именития австриец, понеже той веднага се сдоби с брейкбол в сервис гейма на 13-ия поставен. Миналогодишният 1/2-финалист отреагира с мълниеносен сервис и оттам насетне летеше по корта, за разлика от Тийм, който ставаше все по-пасивна в разиграванията. В резултат на това представителят на топ 15 загуби реализира два поредни пробива, за да увеличи преднината си в сетовете.

Двамата тенисисти печелеха скоропостижно първите си подавания във финалната част, но след третия гейм местният герой отново показа превъзходството си над шампиона от 2020-та, който изглеждаше без останали сили и с идентичен спрямо втория сет резултат, фаворитът затвори мача в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Последният танц приключи: Шелтън бе твърде силен за Тийм и сложи край на кариерата му в Шлема Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | бен шелтън | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook