Последното парче от пъзела е поставено: Григор кацна в Пекин и проговори на китайски (видео)

от в 10:41 на 24.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров кацна в Пекин, така че вече няма съмнения, че българинът ще участва на ATP 500 надпреварата в китайската столица (26 септември - 2 октомври). Шансовете затова не изглеждаха чак толкова добри с оглед на контузията, която Димитров получи през изминалия уикенд на Laver Cup, и думите на Томас Енквист, че Григор не е бил наличен за селекция сред играчите на отбора на Европа, защото физически н е бил готов да играе.

Още вчера обаче Джейми Делгадо ни зарадва с публикация, от която разбрахме, че треньорът на първата ни ракета е вече напът за Китай, а името на българина фигурира и в преди малко изтегления жребий за състезанието.

Тази сутрин беше завършено и последното парче от пъзела, тъй като самият световен номер 10 пристигна на летището в Пекин и беше посрещнат от организаторите със служебен автомобил.

Преди да потегли в посока центъра на града, българинът позира за няколко снимки и получи подарък от домакините, който представлява плюшена играчка с формата на тенис топка.

Най-интересната част от публикуваните кадри пък бяха тези, в които Григор се опита да каже няколко думи на мандарин, а ние му пожелаваме да подобри миналогодишното си представяне, когато достигна до 1/4-финалите и така да има време да зарадва местните с още някой израз на техния език, участвайки във финалната церемония по награждаването.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Последното парче от пъзела е поставено: Григор кацна в Пекин и проговори на китайски (видео) Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | видео | григор димитров | любопитно | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook