"Последното предизвикателство": Дел Потро се завръща за един прощален мач срещу Джокович!

от в 11:57 на 13.09.2024
Елеонора Александрова

Демонстративният мач срещу Григор Димитров, в София на 17-ти септември, няма да е единственият такъв в годината за Новак Джокович. Сърбинът ще премери сили с един от най-успешните тенисисти от миналото десетилетие, а именно бившия шампион от US Open - Хуан Мартин Дел Потро. Някогашният номер 3 беше само на 20 години, когато завоюва първата си и оказала се единствена титла от Шлема, като множеството контузии помрачиха една кариера, която несъмнено щеше да бъде още по-бляскава.

През годините Дел Потро множество пъти се опитваше да се завърне, но мна през редица операции на китката и коляното, като самият той призна как болката е толкова голяма, че дори не може да се изкачва по стълбите или да шофира. Изглежда обаче аржентинецът се чувства по-добре напоследък и в Ню Йорк го видяхме да участва в демонстративен мач на двойки заедно с Габрела Сабатини, а преди това тренира и с Джокович.

Сблъсъкът между "Кулата от Тандил" и "Джокера" ще се проведе на 1-ви декември в Буенос Айрес и се явява официален бенефис на аржентинеца, който за последно игра в Буенос Айрес през 2022-ра, а сега неговите сънародници ще могат да го видят за един финален път в действие, а самото шоу носи името "Последното предизвикателство".

Източник: Tennis Majors


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Последното предизвикателство": Дел Потро се завръща за един прощален мач срещу Джокович! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook