Последното препятствие пред Кузманов: С победа на АО и 1/4-финалист в ATP Тура

от в 16:43 на 19.02.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов постигна вдъхновяващ обрат на полуфиналите в Бенгалуру и се класира за третия си финал на ниво Чаланджър през своята кариера. Мико победи по пътя си четирима представители на Франция, като всички те бяха класирани по-високо от втората ни ракета. Сега за нашия сънародник остава да преодолее последното изпитание в турнира, а именно сблъсък с топ поставения в схемата - Александър Вукич.

Австралиецът е най-младият член на черногорско преселническо семейство, което се мести в Сидни за неговото раждане и това се превръща в родината на бъдещия тенисист. Вукич не прави особено бърз пробив на най-високото ниво и години наред гравитира около топ 200, но през миналия сезон всичко това се променя, след като той достига до три финала на Чаланджъри и освен това се класира за основната схема на Ролан Гарос.

Настоящата година пък се превръща в сбъдната мечта за 25-годишния състезател, който впечатли с изявите си на родна земя. Първоначално той се класира за четвъртфиналите на ATP турнира в Аделаида, където допусна обрат от Танаси Кокинакис, а впоследствие постигна изненадващ успех над Лойд Харис в откриващия кръг на Откритото първенство на Австралия, за да запише първата си победа в Големия шлем.

Световният номер 134 е поставен под номер едно на тазседмичната надпревара в индийския град и е отявлен специалист на бързи твърди кортове, което идва от изключително мощния му начален удар. Условията определено пасват повече на водача в схемата, само че пловдивчанинът изненадва неприятно съперниците в хода на целия турнир, така че е способен да го стори и в утрешния ден.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Последното препятствие пред Кузманов: С победа на АО и 1/4-финалист в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
александър вукич | бгтенис | бенгалуру | димитър кузманов | любопитно | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook