Последното препятствие преди основната схема: Непознат опонент на пътя на Григор в Куинс

от в 14:09 на 17.06.2023
Мирела Николова

Григор Димитров откри с безапелационен успех тазгодишния си сезон на трева, след като наложи волята си над световния №91 Александър Вукич след само 59 минути игра на старта в Куинс. Така българинът, който предпочете да стартира участието си от квалификациите, продължава към втория и последен етап на пресявките, където му предстои да се изправи срещу Артур Риндеркнеш, когото никога досега не е срещал в официален мач.

За да достигне до двубой срещу най-добрия ни тенисист, французинът елиминира на старта двукратния шампион в турнира Фелисиано Лопес след оспорвана двучасова битка, завършила с тайбрек и краен резултат 3:6 6:3 7:6(5). Риндеркнеш допусна пробив още в първото си подаване в срещата, който му коства и загубата на откриващия сет, но впоследствие стабилизира представянето си и бе по-стабилният от двамата в решителните моменти, благодарение на което се поздрави с крайната победа.

Френският тенисист в момента се намира на 85-ата позиция в световната ранглиста, а върховото му постижение в кариерата е достигането до 42-рото място през есента на миналата година. В кариерата си Риндеркнеш може да се похвали с участие на един АТР полуфинал (в Кицбюел през 2021-ва) и още 6 четвъртфинала в турнири от тази категория. В състезанията на трева той е постигал 2 победи в общо 6 изиграни срещи, а от началото на настоящия сезон също има негативен баланс в мачовете си (5 победи и 10 загуби).

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последното препятствие преди основната схема: Непознат опонент на пътя на Григор в Куинс Мирела Николова
Теми:  
atp | артур риндеркнеш | бгтенис | григор димитров | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook