Поспишил: ATP говорят само лъжи по адрес на PTPA, прекалено са уплашени от нас

от в 13:31 на 06.11.2021
Диана Андреева

Васек Поспишил и Новак Джокович започнаха своя собствена организация преди известно време, наречена PTPA. Целта им е да застанат зад състезателите в Тура и да ги представяляват, без да омаловажават мнението им по нито един въпрос. Но това доведе след себе си сериозни пререкания между PTPA и ATP, а неразбирателството все повече се задълбочава. 

По време на Мастърс турнира в Маями Поспишил изрази гласно недоволството си относно отношението на ATP към него. По-конкретно канадецът сподели за отношението на президента на Мъжката тенис асоциация - Андреа Гауденци. Сега Вашек излезе с ново становище относно отношенията между двете организации, а ето какво точно е то: 

"Трудно е да поддържаме нашата организация. ATP се страхуват, че ние позволяваме на играчите да изразяват мнението си по дадени въпроси. Те са уплашени и заради това говорят само лъжи по наш адрес, играят наистина мръсно. Дори разбрах, че са ни обвинили, че "искаме да организираме нов Тур". Това са абсолютни измислици. 

ATP обвиниха PTPA също така за това, че плаща на състезателите да се включат в асоциацията. Заради тях спортът в момента е монополизиран. С години са вредили на Тура и това в момента е един наистина сериозен проблем." - завърши Поспишил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил: ATP говорят само лъжи по адрес на PTPA, прекалено са уплашени от нас Диана Андреева
Теми:  
atp | андреа гауденци | вашек поспишил | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook