Поспишил наложи волята си над Гаске и ще спори за трофея в София!

от в 19:40 на 13.11.2020
Марк Хаджижеков

Вашек Поспишил загуби първия сет в мача си срещу Ришар Гаске, но въпреки това намери начин да обърне развоя на събитията, за да се наложи в крайна сметка след 6:7(6) 6:2 6:0. Така Вашек се класира за финала на надпреварата в столицата ни, където той ще спори с Яник Синер. 

Още в началото двубоят блестеше с множество качествени разигравания, а двамата се представяха убедително на начален удар. Така се стигна до дълъг гейм, в който пръв Поспишил реализира минипробив, но последваха няколко неточности от ракетата на канадеца, който не след дълго бе изправен пред сетбол. 

Макар че Гаске не реализира първата си възможност, при 7:6 французинът бе непоколебим и съумя да се пребори за откриващата част. 

Статуквото на корта скоропостижно се измени през втория сет обаче, след като Поспишил набързо реализира два пробива, осъществявайки серия от пет последователни гейма, с които да форсира трета част. 

В нея Поспишил „помете корта” със съперника си, който си нямаше никаква представа как да противодейства на канадската офанзива, а след „геврек” в полза на 74-тия в света той се класира за финала на надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил наложи волята си над Гаске и ще спори за трофея в София! Марк Хаджижеков
Теми:  
sofia open | sofia open 2020 | вашек поспишил | ришар гаске | софия | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook