Поспишил се възроди и преодоля пасив от 0:2 срещу Фонини; Фриц сломи Де Минор в мача на кръга

от в 10:35 на 01.09.2021
Диана Андреева

Алекс де Минор и Тейлър Фриц сътвориха едно истинско тенис зрелище през вчерашния ден. Двамата състезатели сложиха подобаващ край на втория игрален ден в Ню Йорк, като в крайна сметка мачът класира местния представител към следващия етап от надпреварата. Фриц успя да се поздрави с крайната победа след 7:6(4) 6:2 1:6 6:4.

Продължителните разигравания бяха само част от редицата причини, поради които мачът наистина заслужаваше вниманието на тенис почитателите. Коренна разлика обаче се виждаше в ролите на двамата състезатели на корта, тъй като Фриц се опитваше по-бързо да извоюва точката, докато Де Минор бе в ролята на изоставащ и му се налагаше да залага на дефанзивна игра.

Мачът започна равностойно, но след като откри общия резултат в своя полза, Фриц придоби голяма доза увереност и бързо удвои аванса си. От там обаче започнаха проблемите на местния представител, защото той често пъти избързваше с отигрванията и допускаше непредизвикани грешки. Де Минор от своя страна пък започна да атакува по-често, а това даде мигновен резултат и той изпрати сета на сметката си.

Четвъртата част със сигурност сложи подобаващ край на двубоя. Двамата тенисисти бяха твърдо решени да не се предават до самия край, но Де Минор сякаш бе по-енергичният тенисист на корта. Австралиецът бе като стена и не допускаше неговият противник да печели директно точките, а това сериозно увеличи интригата. В крайна сметка обаче Фриц показа по-устойчива психика и реализира брейк в десетия гейм, с което приключи мача в своя полза.

В друга среща от вчерашния ден Васек Поспишил сътвори немислим обрат над Фабио Фонини. Намиращия се в неприятен етап от своята кариера Поспишил, който до момента през сезона има едва пет победи, спря именития си противник след като изоставаше с 0:2 сета, а крайният резултат от мача помежду им е 2:6 3:6 6:1 6:3 7:6(4). 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил се възроди и преодоля пасив от 0:2 срещу Фонини; Фриц сломи Де Минор в мача на кръга Диана Андреева
Теми:  
us open | алекс де минор | вашек поспишил | тейлър фриц | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook