Поспишил сюрпризира Раонич; Беретини с трисетов успех над Юмбер

от в 03:09 на 04.09.2020
Марк Хаджижеков
Вашек Поспишил реализира изненадваща победа над сънародника си Милош Раонич - 6:7(1) 6:3 7:6(4) 6:3. В третия кръг на US Open Вашек ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут.

През първия сет пробивите отсъстваха, а агресивният тенис с разигравания, ненадвишаващи 4-5 удара, преобладаваха.

Стигна се до тайбрек, в който Милош демонстрира солидност от основната линия, докато Поспишил допусна множество грешки, които му костваха дългия гейм.

Във втория сет обаче 94-тият в света издебна слабо подаване на своя съперник, за да реализира ключов пробив, който да му помогне да изравни в отделните части на двубоя.

https://twitter.com/usopen/status/1301636838541553664?s=20

По подобие на първия сет и третия такъв не предостави пробиви, като този път в последвалия тайбрек Поспишил бе по-стабилният тенисист на корта, за да се доближи само на един сет от крайния успех.

В четвъртия сет пробивите обаче бяха налични, като Вашек се поздрави с един повече от своя съперник, което му позволи да се класира за третия кръг в Ню Йорк.

Матео Беретини пък си издейства билет за следващия кръг след победа в три сета. Миналогодишният полуфиналист надделя над Уго Юмбер след 6:4 6:4 7:6(6), като следващ съперник италианеца ще бъде Каспър Рууд, който се справи със съпротивата на Емил Руусувуори.

Първият сет се разви бързо, след като Беретини стартира мача по възможно най-добрия начин, реализирайки нулев пробив, който му позволи да спечели първия сет.

https://twitter.com/usopen/status/1301643885060317184?s=20

Във втория ситуацията бе сходна, тъй като италианецът се възползва от нов слаб сервис гейм на противника, който от своя страна не можеше да направи нищо, когато топките за начален удар се намираха у Матео.

Така се стигна до преднина от 2:0 части за Беретини, който обаче в трерия сет не успя да достигне до пробив. Така двамата се добраха до дълъг гейм, в който тенисистите станаха автори на редица зашеметяващи отигравания.

Все пак при втория си мачбол Беретини не сбърка и се класира за третия кръг на US Open.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил сюрпризира Раонич; Беретини с трисетов успех над Юмбер Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook