Поставените на Уимбълдън: Какво означава десетото място за жребия на Григор Димитров?

от в 10:49 на 28.06.2024
Калоян Соколов

Броени часове ни делят от жребия на Уимбълдън, в който Григор Димитров ще бъде поставен под номер 10. Какво обаче означава това по отношение на съперниците, с които би могъл да се срещне първата ни ракета в турнира? Както добре знаете, то поставените тенисисти играят срещу непоставени в първите два кръг от турнирите в Големия шлем, което означава, че Григор ще играе срещу тенисисти извън топ 32 до третия кръг.

Там вече за Димитров предстои евентуална битка с някой измежду поставените от 17-та до 24-та позиция, а това са именно Феликс Оже-Алиасим, Себастиан Баез, Николас Джари, Себастиан Корда, Карен Хачанов, Адриан Манарино и Александър Бублик.

В осминафиналите пък потенциални съперници на българина са играчите в схема между 5-та и 8-а позиция, сред които са Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач и Каспър Рууд.

Оттам насетне вече привилегиите на нашия топ тенисист приключват и той може да се изправи срещу всеки един състезател, ако достигне до 1/4-финалната фаза на надпреварата, а ние му пожелаваме късмет при тегленето на жребия и поне толкова силно представяне, колкото беше това през миналия месец на Ролан Гарос.

Ето и имената на всички поставени при мъжете на Уимбълдън:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поставените на Уимбълдън: Какво означава десетото място за жребия на Григор Димитров? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | поставени | списъци | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook