Поставените под №1 и под №2 при жените допуснаха загуби още на старта!

от в 09:57 на 24.08.2020
Димитър Беловски

Каролина Плишкова и София Кенин загубиха двубоите си от втория кръг на надпреварата. Това бяха техните първи двубои в турнира, тъй като Плишкова е поставена под №1, а Кенин под №2 и затова почиваха в първия кръг на надпреварата.

Световната №3 Плишкова загуби от 41-ата в света руския Вероника Кудерметова с 5:7, 4:6.

Мачът започна отлично за поставената под №1 в надпреварата като проби за 3:1 и затвърди пробива си при 4:1. Кудерметова обаче успя да върне направения от Плишкова пробив за 4:3 и успя да изравни при 4:4. Малко по-късно Кудерметова реализира още един пробив при 5:6 и успя да спечели сета след 5:7 гейма, постигайки частичен обрат.

Вторият сет започна много равностойно, а Кудерметова проби при 4:5. Плишкова се опита да върне пробива в следващия гейм, като достигна до точка за пробив, но не успя, а Кудерметова повече не сгреши и спечели след 4:6 в частта.

Малко по-късно световната №60 Ализе Корне поднесе друга голяма сензация. Тя отстрани поставената под №2 София Кенин, която е и световна №4 с резултат 6:1, 7:6(7).

Корне започна повече от перфектно срещата си и поведе с 5:0 като не остави никакви шансове на опонентката си. Кенин се разписа за 5:1, но преднината на Корне беше прекалено голяма и тя успя да спечели частта след 6:1.

Вторият сет също започна силно за французойката и тя проби за 1:0. Кенин обаче този път бързо успя да се събере и върна пробива при 2:2. Корне пък реализира два поредни пробива и резултата стана 5:2. Младата американка не се отказа и записа 4 поредни гейма за 5:6. Малко по-късно сетът влезе в тайбрек, а Корне спечели двубоя при общо четвъртия си мачбол.

Така най-високо поставената тенисистка става Серина Уилямс, която днес ще се изправи срещу Аранча Рус, която е квалификантка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Поставените под №1 и под №2 при жените допуснаха загуби още на старта! Димитър Беловски
Теми:  
ализе корне | вероника кудерметова | каролина плишкова | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook