Поставените в Рим: Кои са евентуалните съперници на Григор Димитров и кога е жребият?

от в 12:23 на 06.05.2023
Калоян Соколов

Мастърс турнирът в Мадрид върви към своя край, като за изиграване остана само финала, но веднага след това ни предстои да се насладим на още една също толкова голяма надпревара, защото още на 10 май стартират битките в Рим. Тази година състезанието в италианската столица ще бъде с разширен формат и за пръв път ще имаме 96 участници в основната схема. Това означава, че ще се наслаждаваме на висококачествен тенис в рамките на цели 12 дни.

Раззбира се, то най-голям интерес за нас представлява участието на Григор Димитров, който не започна клей сезона си по най-добрия възможен начин и досега не може да се похвали с постигнати последователни победи на нито една от трите си изиграни надпревари. Все пак положителните знаци бяха налице в Мадрид, където българинът изигра изключително качествен втори сет срещу защитаващия шампион Карлос Алкарас и определено имаше известна градация във формата на първата ни ракета.

Резултатите на Григор в Рим са на двата полюса, но все пак можем да отличим достигането му до полуфинала през 2014-та година, когато губи от Рафаел Надал, както и рейда му до 1/4-финалите преди два сезона. Останалите осем участия не носят нещо повече от място във втория кръг за Димитров, което през тази година му е гарантирано, тъй като ще бъде в списъка на поставените тенисисти (32), които ще почиват на старта.

Родният ни предстаител ще е поставен под номер 28 в основната схема, възползвайки се от от отказванията на Рафаел Надал, Матео Беретини и Ник Кирьос, но това няма да му помогне осообено при тегленето на жребия, защото така или иначе, то ще му се наложи в третия кръг да срещне едн измежду топ 8 поставените в турнира.

Този път все пак можем да се надяваме, че бившият номер три ще избегне повторен сблъсък с Карлос Алкарас, а сякаш най-добрата опция би била среща с някой измежду колебливите напоследък Даниил Медведев и Каспър Рууд, които в Мадрид отпаднаха от играчи извън първите 100 на света.

Церемонията по тегленето на жребия ще се състои идния понеделник в 19:30 часа българско време, а ето и пълен списък с поставените в състезанието:

1. Новак Джокович

2. Карлос Алкарас

3. Даниил Медведев

4. Каспър Рууд

5. Стефанос Циципас

6. Андрей Рубльов

7. Холгер Руне

8. Яник Синер

9. Феликс Оже-Алиасим

10. Тейлър Фриц

11. Франсис Тиафо

12. Карен Хачанов

13. Камерън Нори

14. Хуберт Хуркач

15. Александър Зверев

16. Томи Пол

17. Лоренцо Музети

18. Алекс Де Минор

19. Борна Чорич

20. Пабло Кареньо Буста

21. Даниел Еванс

22. Роберто Баутиста Агут

23. Денис Шаповалов

24. Себстиан Корда

25. Ботик ван де Зандсхулп

26. Франсиско Серундоло

27. Себастиан Баез

28. Григор Димитров

29. Миомир Кецманович

30. Йошихито Нишиока

31. Алехандро Давидович Фокина

32. Талон Грийхспор

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поставените в Рим: Кои са евентуалните съперници на Григор Димитров и кога е жребият? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook