Постъпка по шампионски: Фриц окуражи дете, което е загубило вяра в играта си

от в 20:30 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц се прeобрази само за седмица от младата надежда на американския тенис до водещата фигура в спорта на своята страна и несъмнено е идол на мнозина подрастващи. 24-годишният състезател спечели титлата в Индиън Уелс, с което дебютира в топ 15 на света и се превърна в първия местен представител с титла на този турнир, откакто Андре Агаси триумфира през 2001-а година.

Пример за нарастващата популярност на Фриц пък веднага бихме да намерим в социалните медии, където множество фенове се обръщат към него с различни съвети или молби. Точно такъв е случаят на Мариса Рейносо, чийто син отскоро тренира тенис и вече се състезава в различни състезания за деца. Младежът обаче има сериозни проблеми, когато нещата не се развиват успешно за него, а майката потърси помощ, за да разбере как би могла да го изкара от това състояние на тъга, обръщайки се именно към американския номер едно.

Изненадващо за всички, то тенисистът действително реши да отговори на поставения въпрос и се опита да окуражи малчугана със следните написани редове в Twitter:

"Човече, недей да се тревожиш излишно. Резултатите нямат значение на тази възраст. Важното е да се забавляваш, да работиш върху играта си и да я подобриш, така че един ден да бъдеш професионалист. Пожелавам ти късмет, продължавай да работиш здраво и се наслаждавай" - завършва посланието на световния номер 13.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Постъпка по шампионски: Фриц окуражи дете, което е загубило вяра в играта си Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook