"Посвещавам победата на оркестъра": Публиката освирка Джокович и той обърна мача (видео)

от в 10:55 на 12.04.2024
Калоян Соколов

"Посвещавам тази победа на оркестъра" - това беше посланието, което Новак Джокович избра, за да отбележи победата си над Лоренцо Музети в осминафиналите от Мастърса в Монте Карло. Световният номер едно имаше труден старт на мача и сам призна, че неговият съперник го е надигравал през първите 7 седем гейма от двубоя, но точно тогава публиката без да иска запали вътрешния огън в Джокович с най-голямата възможна сила.

Резултатът беше 4:3 гейма и 40:0 в полза на Музети, когато италианецът видимо изкара форхенда си в аут, но не последва отсъждане от главния съдия. Все пак точката беше спечелена от Джокович, а той веднага се обърна към Мохамед Лаяни и изрази своето възмущение от това, че шведският арбитър не е реагирал. Последваха бурни освирквания от феновете на трибуните, които Джокера посрещна с ехидна усмивка и дори поиска още от същото, а накрая започна да "дирижира" негативните реакции от тълпата срещу него, превръщайки я в един своеобразен оркестър.

Отговорът на Ноле пък беше повече от впечатляващ, защото той трансформира тази негативна енергия в мощно гориво за играта му, като последва незабавен пробив от негова страна, а оттам насетне нямаше никакви шансове за младокаа и 24-кратният "мейджър" носител взе своя реванш за случилото се през миналата година, когато загуби от този съперник в същия турнир.

"Започнете да ме освирквате и ще заиграя по-добре. Трансформирам това в положителна енергия за мен. Винаги ще реагирам обратно, когато видя, че хората се държат зле с мен, а не съм го заслужил по никакъв начин. Израснал съм с идеята, че ако някой ти направи нещо лошо, то ти си длъжен да отстояваш позицията си. Всичко това изглежда се случи в точния момент, защото Музети ме надиграваше, но от този момент се усмихнах, отпуснах се и нещата проработиха" - заяви Джокович в пресконференцията си след мача.

56.25%;height:0;overflow:hidden;">


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Посвещавам победата на оркестъра": Публиката освирка Джокович и той обърна мача (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook