Посветиха корт на Джокович във Франция

от в 12:47 на 26.07.2020
Анисия Стоева


Посветиха корт на Новак Джокович във френския град Клиши. Освен това отдаване на почит за световния №1 бяха направени статуя и няколко стенописа в Белград. Тук се крие и причината защо това признание във Франция е толкова уникално.

Проектът е по идея на неправителствена организация, наречена Етендърт. Кортът е по дизайн на Юсеф Си и Opera Graphiks. Игрището съдържа изключително красиви фрагменти от изкуството и невероятна цветна палитра. Дори е изобразена графика на Джокович. Преобладават синият и червеният цвят, които са блендирани по начин, по който се съчетава красотата на спорта и градския живот върху корта.



Главният стремеж на проекта е да се вдъхновят изгряващи спортни звезди с цел намирането на следващия Джокович.
И двамата художници, отговорни за шедьовъра, публикуваха реакциите си в Instagram. Те са били изключително развълнувани за работата си с Етендърт и участието им в проекта.


,,Бях много доволен да участвам в проекта ,,TeamCourtside”, който промотира интеграцията чрез тениса, като реновира спортни съоръжения със съдействието на международни художници. По този начин образователните програми за млади хора, които се нуждаят най-много от тях, ще бъдат готови за действие още това лято” - Opera Graphiks.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Посветиха корт на Джокович във Франция Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook