Потвърдено: Джокович притежава компания, която търси лек за COVID-19!

от в 21:24 на 19.01.2022
Мирела Николова

Скандалът с Новак Джокович и отказаната му виза за влизане в Австралия поради нежеланието му да се ваксинира излезе извън мащабите на тениса и обхвана всички новинарски емисии по света. След близо две седмици, прекарани на австралийска земя, световният номер едно бе депортиран по решение на министъра на имиграцията Алекс Хоук, което впоследствие бе подкрепено от Федералния съд на страната. Така 9-кратният шампион на Аустрелиън Оупън бе лишен от възможността да преследва рекорден 21-ви трофей от Шлема и вече се намира в родната Сърбия.

През днешния ден от реномираното британско издание Reuters обявиха една изключително любопитна информация, а именно, че Джокович притежава голяма част от датската биотехнологична компания QuantBioRes, която има за цел да разработи лечение за противодействие на COVID-19. Изпълнителният директор на компанията Иван Лончаревич е съобщил, че придобиването на 80% от акциите от сърбина е извършено през юни 2020 г., но към този момент отказва да даде отговор на колко възлиза инвестираната сума. 

Компанията разработва пептид, който възпрепятства достигането на коронавирус до клетките на човека, и очаква да започне клинични изследвания във Великобритания това лято, като Лончаревич подчерта, че фирмата е съсредоточила работата си върху лечение, а не върху ваксина. 

Според датския фирмен регистър Джокович и съпругата му Йелена притежават съответно 40,8% и 39,2% от компанията. Към момента обаче говорителите на Ноле отказват да коментират новината.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потвърдено: Джокович притежава компания, която търси лек за COVID-19! Мирела Николова
Теми:  
atp | Covid-19 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook