Потвърдено: Надал вече е в Акапулко и ще участва на турнира в мексиканския град

от в 20:27 на 17.02.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал започна по мечтан начин новия сезон, след като триумфира на Аустрелиън Оупън и по този начин извоюва своята 21-ва рекордна титла от Големия шлем. Рафа изигра някои много тежки мачове в Мелбърн, като повечето тенис експерти очакваха Матадора да си вземе заслужена почивка от кортовете и да съсредоточи силите си към оптимална подготовка за клей сезона, но испанецът е твърдо решен да запази победната си инерция и наскоро заяви, че ще участва на Мастърса в Индиън Уелс, а днес 21-кратният шампион пристигна в Акапулко, макар че до последно не беше сигурен дали ще пътува за мексиканския град и записа съобщение за местните си привърженици:

"Здравейте! Много се радвам да се върна тук в Мексико и бих желал да поздравя своите мексикански приятели. Надявам се да се видя с всички от тях през тези дни, като им изпращам една голяма прегръдка" - завърши бившият номер едно.

Така потенциално Надал може отново да премери сили с Даниил Медведев, когото победи на финала в първия "мейджър" турнир през сезона. Руснакът също пристигна по-рано в Мексико и вече проведе тренировка на изцяло новия тенис комплекс. Надпреварата ще стартира на 21 февруари и обещава да бъде повече от интересна, защото в действие ще видим имена от ранга на миналогодишния шампион Александър Зверев, Стефанос Циципас и нашия Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Потвърдено: Надал вече е в Акапулко и ще участва на турнира в мексиканския град Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | григор димитров | даниил медведев | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook