Повод за гордост: Илиян Радулов е 1/2-финалист в един от най-големите юношески турнири!

от в 13:27 на 03.12.2022
Калоян Соколов

Илиян Радулов се утвърди като един от най-талантливите млади български играчи, след като 17-годишният ни талант през тази година спечели първата си точка за световната ранглиста, постигайки това на фючърса в Созопол и впоследствие остана само на две точки от класиране за четвъртфиналната фаза, но беше спрян от Александър Донски.

Основният фокус на Радулов обаче все още е насочен към представянето му при юношите, където в момента се намира на рекорднара си 33-та позиция в ранглистата и със сигурност ще я подобри значително в най-скоро време, защото вчера се класира за полуфиналите на изключително престижната надпревара "Еди Хер", която се провежда в знаменитата американската академията Брадентън.

Илиян съумя да постигне четвърта поредна победа в турнира, осъществявайки обрат над швейцареца Андрин Касанова - 6:7(3) 6:3 6:1 и така се доближи максимално от това да повтори постижението на Адриан Андреев, който е бивш шампион във възрастовата група до 18 години. Българската след в надпреварата далеч не свършва дотук, тъй като Григор Димитров също е вдигал купата във Флорида, само че го прави при момчетата до 16 години, а през миналия сезон Тео Давидов завоюва трофея при състезателите до 12 години.

Интересна подробност е, че при победителите в най-горната възразтова група бихме могли да намерим имената на състезатели от ранга на Давид Налбандиян, Марсело Риос, Анди Родик, Доминик Тийм, Марин Чилич и Феликс Оже-Алиасим, така че евентуална титла на Радулов определено би била сериозно обещание за бъдещето.

Тази вечер пък нашето момче ще излезе в опит да намери място на финала в надпреварата, като негов съперник ще е десетият поставен Артур Геа от Франция.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повод за гордост: Илиян Радулов е 1/2-финалист в един от най-големите юношески турнири! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | григор димитров | еди хер | илиян радулов | Обзори | тео давидов

Коментари





Следвайте ни в Facebook