Повод за гордост: Иван Иванов е най-добрият играч в света под 16-годишна възраст!

от в 10:13 на 25.09.2024
Калоян Соколов

15-годишният Иван Иванов насочи вниманието към себе си, след като през миналия месец достигна до финала на фючърса в София. Това беше дебют в основната схема на мъжки турнир за Иван и той показа, че още сега би могъл да се състезава с далеч по-опитни и силни физически съперници, а особено впечатляваща беше победата на тийнейджъра над Артур Геа, който по това време беше 354-ти в света.

Всичко това превърна Иванов в първия роден през 2008-а година тенисист, за когото вече можем да каже, че има изигран професионален финал и това му донесе покани за Чаланджърите в Майорка и Добрич, а освен това Иван беше повикан и в националния отбор на България за Купа "Дейвис", където също постави рекорд за най-млад тенисист получил повиквателна в историята на българския тенис.

Тазседмичната ранглиста пък ни показва, че българският талант е 13-ти в света сред играчите под 18 години, заемайки 1156-та позиция с актив от 8 точки. Освен това Иванов е един от едва четиримата 15-годишни тенисиси, който вече имат спечелени точки за световната ранглиста. Останалите са Джак Ченг (Хонг Конг), Никита Билозерцев (Украйна) и сина на легендарния Лейтън Хюит - Круз.

Тези трима играчи обаче имат общ актив от 5 спечелени точки, което към момента означава, че Иван е най-високоранкираният играч в света под 16-годишна възраст!

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Повод за гордост: Иван Иванов е най-добрият играч в света под 16-годишна възраст! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | любопитно | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook