Повод за гордост от Мелбърн: България има своя 1/8-финалист на Аустрелиън Оупън!

от в 07:35 на 23.01.2023
Калоян Соколов

Българското участие на тазгодишния Аустрелиън Оупън при мъжете и жените може да приключи, но нашата страна е представена от цели петима състезатели в надпреварите за юноши и девойки. Добрите новини не се изчерпват дотук, тъй като цели две момчета и момичета постигнаха успехи в дебютните си мачове, а от днес вече можем да се похвалим и с наш сънародник в осминафиналната фаза. Това стана възможно, след като Адрияно Дженев надигра драматично сърбина Зоран Лудоски със 7:5 7:6(6) и така си осигури сблъсък с третия поставен Александър Блок, който се намира под номер 1306 в ранглистата при мъжете.

Откриващият сет се разви с купища обрати, като 17-годишният българин изоставаше на три пъти с пробив, но винаги съумяваше да осъществи рибрейк и най-после съумя да поведе при 6:5 гейма, а впоследствие отново отмъкна съперниквото подаване и прибави сета към актива си.

Втората част беше пълна противоположност на видяното досега в мача, тъй като двамата състезатели стабилизираха неимоверно своите подавания и пробивите изцяло липсваха. Ситуацията продължи да бъде същата в тайбрека, където станахме свидетели на 13 поредни точки в актива на сервиращите, но в крайна сметка поставеният под номер 15 се мобилизира и намери сили да затвори сблъсъка в последователни сетове.

За съжаление, то Елизара Янева нямаше същата радостна съдба на шампиона по двойки от "Ориндж Боул" и напусна турнира във втория кръг, отстъпвайки на японката Хаю Киношита с 1:6 5:7. "Щастливата губеща" имаше труден старт и не беше особено конкурентноспосбна на световната номер 771 в ранглистата на WTA, ала с течението на мача се отпусна и имаше точка за спечелването на втората част, която обаче беше отразена от 16-ата поставена и до изненади не се стигна.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Повод за гордост от Мелбърн: България има своя 1/8-финалист на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
адрияно дженев | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | елизара янева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook