Поздрав без очен контакт: Измами ли Мария Сакари в двубоя си срещу Каролина Плишкова?

от в 17:15 на 15.03.2023
Калоян Соколов

Тенисът е спорт, в който спортсменството е задължителна норма и няма нищо необичайно, когато даден състезател сам се ощети и сигнализира на главния съдия, че дадена точка трябва да бъде отсъдена в полза на неговия опонент. Точно заради това, то спорните ситуации на корта обикновено се превръщат в събитие и причина за дискусии. Изключение не направи и вчерашната ситуация по време на двубоя между Мария Сакари и Каролина Плишкова от осминафиналите на надпреварата в Индиън Уелс, като чехкинята обвини своята съперничка в измама.

Причината беше едно разиграване в осмия гейм на решителния сет, което приключи с минаващ удар в аут на бившата номер едно, ала тя претендираше, че Сакари преди това е закачила топката с ракетата си и повторенията го потвърдиха в пълна степен. Съдията на стола обаче не беше забелязал тази подробност, а гъркинята отказа да признае, че е нарушила правилата и така точката отиде в актива на миналогодишната финалистка. Все пак Плишкова се пребори за успеха в гейма и намали изоставането си до 3:5, но нямаше сили за обрат и победата беше за световната номер седем.

Впоследствие ръкуването между двете беше повече от студено, защото очевидно Плишкова считаше, че е била измамена от своята опонентка и изобщо не я погледна, когато ѝ подаваше ръка на мрежата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поздрав без очен контакт: Измами ли Мария Сакари в двубоя си срещу Каролина Плишкова? Калоян Соколов
Теми:  
wta | каролина плишкова | любопитно | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook