Позицията и мислите на Новак Джокович за Adria Tour и последствията от турнира

от в 15:28 на 23.06.2020
В
Веднага след пристигането си в Белград Новак Джокович беше тестван за наличието на Covid-19 заедно с всички членове на своето семейство и екипа си, с който е бил в Белград и Задар. Той не показва никакви симптоми. Ето и официалното му изявление:

"В момента, в който пристигнахме в Белград, ние си направихме тестове. Моят резултат е положителен, както и на жена ми Йелена, докато резултатите на децата ни са отрицателни.

Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир имаше за цел да обединява и да сподели послания за солидарност и състрадание в целия регион.

Турнирът беше създаден да помогне както на вече доказали се тенисисти, така и на някои млади таланти от Югоизточна Европа да имат достъп до тенис в състезателна обстановка, докато Турът е спрян заради ситуацията от Covid-19.

Надпреварата беше замислена с една филантропска идея - да дарим приходите от нея за хората в нужда. Фактът, че толкова много хора откликнаха на идеята, ми стопли душата.

Организирахме турнира в момент, в който вирусът беше отслабнал, вярвайки че условията за провеждане на състезанието бяха изпълнени.

За съжаление, вирусът все още е в настоящето и това е реалността в днешно време - трябва да се научим да се справяме и да живеем с този проблем.

Надявам се, че нещата ще се облекчат с времето, за да можем да си върнем живота такъв, какъвто го познаваме.

Наистина съжалявам за всеки един случай на тази болест. Надявам се това да не повлияе сериозно на здравето на никого и че всички ще бъдем добре.

Ще се поставя под лична изолация за следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Позицията и мислите на Новак Джокович за Adria Tour и последствията от турнира В

Коментари





Следвайте ни в Facebook