Позобланко: Тийнейджърът Радулов и Донски с първи победи в кариерите си на ниво Чаланджър!

от в 09:44 на 17.07.2024
Калоян Соколов

Илиян Радулов записа първата си победа в основната схема на турнир от сериите "Чаланджър". Това се случи на надпреварата на твърду кортове в испанския град Позобланко, за която 19-годишния талант получи "уайлд кард" за участие. Припомняме ви, че Радулов през миналата година достигна до номер 4 в световната ранглиста за юноши и вече спечели първата си титла в мъжкия тенис, триумфирайки на фючърса в Пазараджик.

Днес тийнейджърът пък постигна най-престижния си успех при професионалистите досега, надигравайки италианеца Петер Булдорини (номер 733) с 6:3 6:3 за 1 час и 13 минути игрово време, класирайки се за втория кръг на турнира, където го очкава битка с топ поставения Антоан Ескофие (номер 203). По този начин световният номер 897 ще напредне с около 50 места в класацията на ATP, а нов успех би могъл да го изстреля в топ 800.

Самият мач протече отлично за Илиян, който не даде нито една точка за пробив на своя опонент и спечели над 80 процента от точките си, както на първи, така и на втори сервис. Ключова се оказа серията в средата на първата част, когато Радулов спечели 4 поредни гейма, за да поведе със сет и пробив, а оттам насетне нямаше връщане назад за Балдорини.

Добрите новини от Позобланко не приключват дотук, защото Александър Донски също се поздрави с дебютна победа в основната схема на Чаланджър състезание при синглите. Кариерата на Донски поединично не вървеше никак добре през последните 2 години и той се беше концентрирал върху двойките, но вчера квалификантът постигна трета поредна победа, надделявайки над Юлисес Бланш с убедителното 6:3 6:1.

Американецът е бивш номер 236 в света (настоящ номер 522), докато Донски в момента се намира извън топ 1000 и това постижение щу му позовли да се завърна сред първите 900 на света, а изпитането и пред него във втори кръг ще бъде изключително тежко, тъй като му предстои битка с втория поставен Егор Герасимов , който има изигран ATP финал в своята кариера и е достигал до 65-та позиция в подреждането на професионалните тенисисти.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Позобланко: Тийнейджърът Радулов и Донски с първи победи в кариерите си на ниво Чаланджър! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | илиян радулов | Обзори | позобланко

Коментари





Следвайте ни в Facebook