Право в дълбокото: 3 знаменитости, които се опитаха да са професионални тенисисти

от в 14:06 на 01.12.2022
Калоян Соколов

Всеки човек понякога в живота си има нужда от смяна на средата, за да сбъдне някоя своя нереализирана мечта и да се отърве поне за малко от стреса на често монотонното си ежедневие. Понякога пък такива радикални решения са причината да разберем как всъщност принадлежим точно на мястото си и отново да преоткрием страстта към обичайното си занимание.

Подобни преживявания са характерни за всеки един от нас, като известните личности също не правят изключение. Днес ще ви срещнем с историите на трима души, които са невероятно успешни в сферите си, но въпреки това са решили да си дадат шанс в професионалния тенис, а нека да видим и какви са крайните резултати.

Матю Пери

Актьорът от хитовия сериал "Приятели" навярно няма нужда от представяне, но неговите цели далеч не са били свързани с актьорското майсторство в ранния му живот. Пери прекарва по 10 часа на корта през юношеските си години и неговата голяма цел е да спечели стипендия за колеж чрез спорта, която да му отвори вратите към професионална тенис кариера.

Резултатите в турнирите за подрастващи обаче не са никак впечатляващи и той решава да се яви на кастинг за гореспоменатия ситком, тъй като е имал нужда от средства за участие на повече състезания. Дотогава Матю има съвсем бегъл опит в занаята, който се е крепял главно на няколко училищни пиеси, само че продуцентите остават запленени от натуралното му чувство за хумор и той печели една от главните роли в поредицата.

Така американецът сам вижда, че явно талантът му за актьор надминава неговите спортни заложби и се преориентира в кариерното си развитие, което се оказва решение за милион долара, а по-точно казано - за около 80 милиона долара.

Редфу

Много от вас познават ексцентричния фронтмен на световноизвестната група LMFAO покрай връзката му с бившата номер едно Виктория Азаренка. Въпросната банда е символ на здравото купонясване и много младежи по света обикват бързо лудите глави от САЩ, които проповядват в песните си за един живот без никакви задръжки. 

Истинското име на Редфу е Стефан Горди и тенисът е бил като истинска религия за семейството му. Бащата на артиста построява тенис корт в двора на техния дом, докато самият изпълнител разказва как водите на неговата майка са изтекли, докато е била с ракетата. Това до голяма степен предопределя любовта на Стефан към този спорт и той не спира да се упражнява през тийнейджърските си години. 

Фамилията му пък има сериозни връзки в точно тези кръгове, тъй като Моника Селеш е била тяхна семейна приятелка и редовно е посещавала неговите родители, а Борис Бекер също често е наминавал през имението, за да изиграе по някоя партия шах с господин Горди-старши. Все пак младежът избира музиката, защото чрез нея може да се изразява по хиляди различни начини, решавайки че тенисът до голяма степен е еднообразно занимание и не би могъл да разгърне личността си чрез него.

Нещата изведнъж придобиват обрат и тенис мечтата отново изплува на хоризонта за Редфу. Това се случва, след като се обвързва с топ тенисистката Виктория Азаренка и участва в множество демонстративни събития на корта с нея. Така Стефан решава да се върне към детската си любов и започва активни тренировки, чиято цел е да го отведат до участие на Откритото първенство на САЩ.

Музикантът се записва в предварителните пресявки за надпреварата, които са път към класиране за същинските квалификации на турнира. Там обаче получава тежка среща с реалността, когато бива разгромен от колежанина Скот Грей. Редфу смайва всички, излизайки с баскетболни обувки за мача си и непрестанно се спъва по игрището. В крайна сметка артистът печели само три гейма в хода на сблъсъка и разбира как стъпките му към спорта са безвъзвратно закъснели.

Горди обаче споделя, че се гордее с изживяното приключение и се е забавлявал истински по време на подоготовката си за събитието. Той категорично заявява как няма никакво намерение да загърбва тениса. А кой знае, може би след време ще видим купонджията с афроприческа и огромни очила да се опита да се пребори със стереотипите в спорта. За нас остава само надеждата този път да е избрал правилния чифт обувки за целта.

Паоло Малдини

Тук не бих се опитал да ви въвеждам прекалено надълбоко във футболните постижения на италианеца, защото времето просто би било крайно недостатъчно. Неслучайно бившият капитан на Милан е определян за мнозина като един от най-великите защитници в историята и седемте му титли в Калчото, както и петте му триумфа в Шампионската лига определено добавят тежест към подобно твърдение.

Малдини ще бъде запомнен със своето спортно дълголетие, което му позволява да играе на високо ниво до над 40-годишна възраст и наградите му в колекцията все така не спират да секват. Паоло обаче не може да се задържи за дълго време на дивана, когато оконачателно спира с футбола и започва да взема уроци по тенис веднъж седмично от бившия играч Стефано Ландонио.

Заложбите на атлета бързо носят резултати на корта и той решава да се включи на двойкова надпревара в местния клуб заедно със своя треньор. Тандемът между двамата се оказва абсолютно непобедим и по този начин те печелят покана за участие на състезание от сериите "Чаланджър", което ще се проведе на същото място.

Приказката няма особено щастлив край за вече почти прехвърлилия 50-годишна възраст Малдини и той губи първия си професионален двубой с разгромното 1:6 1:6 за малко над 40 минути прекарано време на корта. Самият футболист признава как е нямал никакви очаквания към представянето си и е достатъчен подвиг да се намира в такава позиция. Бившият носител на КЕШ категорично отрича възможността да се прехвърли към тениса, имайки предвид напредналата си възраст, липсата на време и всички измъчващи го хронични травми от времето му във футбола.

Паоло все пак е научил нещо характерно за професионалните тенисисти, а това са претенциите към настилката. Италианецът признава, че обикновено играе на закрити твърди кортове, докато вече отминалата среща се е провела на клей, където трябва да влиза в прекалено дълги разигравания. Големият шампион разказва за липсата си на търпение в тениса, но едва ли има спортен фен, който би се присмял на Паоло и той винаги ще бъде запомнен с неподражаемия си стил на футболния терен.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Право в дълбокото: 3 знаменитости, които се опитаха да са професионални тенисисти Калоян Соколов
Теми:  
atp | истории и анализи | любопитно | матю пери | паоло малдини | редфу | стефън горди | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook