Преди Федерер и Уилямс: Шарапова е напът да бъде следващия член на Залата на славата в тениса

от в 15:39 на 15.09.2024
Елеонора Александрова

Една от най-успешните тенисистки на 21-ви век, Мария Шарапова, спечели вота на феновете за влизане в Международната тенис зала на славата. Резултатите станаха ясни в петък, като десетки хиляди души от над 100 държави гласувалха за своите фаворити. Челната тройка се затваря от легендите при двойките, Боб и Майк Браян, а на трето - още един многократен "мейджър" шампион при двойките в лицето на Даниел Нестор. 

Вотът на феновете обаче не е единственият определящ фактор за влизане в Световната тенис зала на славата, тъй като тепърва предстои подбрана груп тенис журналисти също да избере един от потенциалните кандидати, който още на следващата година ще бъде бриет в Международната зала на тенис славата в Нюпорт.

"Изключително съм благодарна на феновете по целия свят, които ме подкрепиха по време на гласуването за евентуалния ми прием в Международната тенис зала на славата. Огромна чест е изобщо моето име да участва в подобна дискусия, а вашата подкрепа всички това още по-специално" - написа бившата номер едно  5-кратна "мейджър" шампионка, която се отказа само преди 4 години, но изглежда ще получи своето своеобразно тенис безсмъртие преди звезди от ранга на Роджър Федерер и Серина Уилямс.

Източник: ESPN


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Преди Федерер и Уилямс: Шарапова е напът да бъде следващия член на Залата на славата в тениса Елеонора Александрова
Теми:  
wta | зала на славата | любопитно | мария шарапова

Коментари





Следвайте ни в Facebook