Преди големия финал между Мъри и Вавринка в Антверпен

от в 08:47 на 20.10.2019
Мария Петрова

Анди Мъри и Стан Вавринка днес ще спорят на финала на турнира в Антерпен, а това ще бъде първи техен финал един срещу друг от турнира в Доха през 2008 година. До момента британецът води в преките двубои с 11-8 победи. И двамата обаче имаха здравословни проблеми дълго време и в момента не са все още в оптималната си форма.

Подобен финал обаче е достоен за големите турнири, тъй като и Стан, и Анди, доскоро бяха сред големите фактори в мъжкия тенис, а скоро отново могат да са такива, ако са здрави и преоткрият формата си.

Не може да не се добави, че това е първият турнир на Мъри на закрити твърди кортове от 2016 година насам, но въпреки това обаче британецът показва страхотен тенис в белгийския град и заслужено стигна до мача за трофея.

Намиращият се на 18-ото място в света Вавринка има през своята кариера 16 трофея, но не е печелил титла от 2017 година, когато триумфира в Женева. Той има само един трофей на турнир в зала и това бе в Ротердам през 2015 година. 

Мъри от своя страна е спечелил през кариерата си внушителните 45 трофея. Той обаче не е вдигал титла също от 2017 година, когато завоюва трофея в Дубай. Британецът има цели 13 титли на турнири в зала на закрити твърди кортове. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди големия финал между Мъри и Вавринка в Антверпен Мария Петрова
Теми:  
анди мъри | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в антверпен

Коментари





Следвайте ни в Facebook