Преди голямата битка в Ню Йорк: Какво очакват Джокович и Вавринка

от в 03:46 на 11.09.2016
Теодор Кафеджиев

Новак Джокович и Стан Вавринка предстои да си оспорват титлата на Откритото първенство на САЩ по време на днешния финал в Ню Йорк. До момента Ноле, който на "Ролан Гарос" стана едва третият играч успял да притежава едновременно всички трофеи от Големия шлем, води с 19:4 в преките срещи помежду им.

В турнирите от Големия шлем преднината му се изразява в 4:2 като три от четирите му успеха са били в пет сета. Включително и на Australian Open 2013 с 12:10 в решителната част. Трябва да се отбележи, че Стан нанесе една от най-тежките загуби в кариерата на световния №1 - на "Ролан Гарос" през 2015-а.

"Той обича големите мачове. Наистина му харесва да излиза на големите кортове, защото това повишава нивото му на представяне. Той става много по-добър," коментира Новак по адрес на своя предстоящ опонент.

"Тайната е проста. Трябва да покажа най-добрия си тенис. Той е №1 и е невероятен боец. Имаме толкова много общи спомени. Особено в турнирите от Големия шлем, така че ще бъде впечатляващ мач. Винаги се срещаме във финал, полуфинал, а аз имам нужното време, за да добия увереност мач след мач," споделя и Вавринка, който е сред малкото играчи успели да се противопоставят на Ноле в последните години.

До този момент Джокович има 12 титли от Големия шлем - 6 пъти Australian Open, веднъж "Ролан Гарос", 3 пъти Уимбълдън и 2 пъти US Open.

Вавринка е с по-скромен актив - 2 пъти Australian Open и веднъж "Ролан Гарос".

"Той е изключително мощен играч. Има доминиращ сервис и вероятно най-добрият и ефективен бекхенд с една ръка в света. Може всичко. Притежава нужната вариативност. Представлява опасност за всеки," не крие Джокович преди сблъсъка.

"Изправиш ли се срещу Новак, световният №1 в турнир от Големия шлем, това означава, че пред стои най-голямото възможно предизвикателство. Ще ми даде увереност това, което сторих във финала на "Ролан Гарос". Той знае, че аз мога да покажа най-добрия си тенис във финал от Големия шлем. Имам нужната увереност, а щом покажа най-високото си ниво, мога да го надиграя," закани се от своя страна Вавринка, който няма загубен финал от такъв калибър.

При титла Джокович ще вземе 13-о отличие от Големие шлем и ще се доближи на само един такъв успех от Рафаел Надал и Пийт Сампрас във вечната класация.

Интересното е, че Вавринка няма загубен финал от 2014-а. От тогава е спечелил 10 поредни решителни двубои в спор за трофей.

Финалната битка ще започне в 23,00 часа българско време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Преди голямата битка в Ню Йорк: Какво очакват Джокович и Вавринка Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook