Преди утрешния двубой: Джере разкри какво ще предприеме, за да победи Григор Димитров

от в 20:13 на 18.01.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри с трисетова победа кампанията си на тазгодишното Открито първенство на Австралия, надделявайки над бившия №14 Аслан Карацев. Така родният ни представител си осигури място във втория етап на надпреварата в Мелбърн, където му предстои сблъсък със световния №68 Ласло Джере в четвъртък сутринта. За да достигне до двубоя с хасковлията, сърбинът наложи волята си над тръгналия от квалификациите Зизу Бергс в четири сета, а ето и какво сподели Джере относно очакванията и тактическия си подход за предстоящата си среща с най-добрия ни тенисист:

"Никога досега не сме играли един срещу друг. Познавам добре Григор, гледал съм много негови мачове – страхотен играч е, труден противник. Нормално е, когато не си сред поставените тенисисти в схемата на турнир от Големия шлем, да се изправиш срещу някого от тях в първи кръг, а във втори вече е почти гарантирано. От началото на годината изиграх няколко добри мача и се чувствам комфортно на корта. Надявам се двубоят ни да се състои на някой корт, където настилката е по-бавна, защото за никого не е тайна, че колкото е по-бавен кортът, толкова повече ме устройва.

Вярвам, че ключът към победа над Григор ще бъдат сервисът, ретурът, както и това да не му позволявам да атакува и да поема инициативата. Трябва да се стремя към това аз да съм този, който контролира играта, а също така ще се старая да излизам на мрежата всеки път, когато ми се отвори възможност. Това е нещо ново, върху което започнахме да работим с новия ми треньор Ярослав Левински в края на миналата година и промяната в играта ми оттогава е видима", коментира четвъртата ракета на Сърбия.

Източник: Sport Klub


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди утрешния двубой: Джере разкри какво ще предприеме, за да победи Григор Димитров Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | интервю | ласло джере | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook