Предимство за Ел Салвадор: Донски И Нестеров загубиха най-важния мач и България отново изостава

от в 18:47 на 15.09.2024
Елеонора Александрова

Александър Донски и Пьотр Нестеров се бореха достойно срещу голямата звезда в карето, Марсело Аревало, и неговия сънародник Цезар Круз, но в крайна сметка претърпяха обрат, което позволи на Ел Салвадор да поведе с 2:1 победи срещу България в срещата между двете страни от Световна Група II на Купа "Дейвис". Дуото от Централна Америка победи българите с 5:7 7:6(4) 6:3 за 2 часа и 33 минути игрово време, а неприятната новина за българските тенис фенове е, че нашият отбор не е обръщал, след като е изоставал с 1:2 победи в Купа "Дейвис" от 1993-та година насам, когато националите ни победиха Полша с 3:2.

Срещата започна равностойно. Двете двойки ни предложиха динамичен тенис и печелеха скоропостижно своите подавания. Сънародниците ни обаче изчакаха момента, в който техните съперници започнат да допускат неточности и така първият брейкбол в полза на българите дойде при 6:5 в сервис гейма на Круз, а тийнейджърът се пропука и така нашите момчета се възползваха още от първата си възможност за пробив, която беше и с цената на сетбол.

Втората част започна обещаващо за Донски и Нестеров, които продължаваха да радват публиката с чудесната си отборна игра и съумяха да реализират пробив на нула в четвъртия гейм, за да се доближат максимално до успеха, повеждайки с 3:1.

В този момент обаче класата на Аревало помогна на салвадорците да отвърнат с бърз рибрейк. Оттам насетне двете двойки печелеха успешно подаванията си, за да се стигне до тайбрек. Дългият гейм започна равностойно, ала след 2:2 гостите поеха инициативата, повеждайки с минипробив и запазиха преднината си до края, за да стигна до паритет в сетовете.

Въпреки умората от двете страни, тандемите ни предложиха същински трилър в началото на финалната част. В четвъртия гейм салвадорското дуо реализира пробив, а след това родните ни представители имаха възможността да отвърнат с рибрейк, но 2-кратният шампион от Ролан Гарос блесна с няколко пресечки в близост до мрежата и в крайна сметка Ел Салвадор постигна втория си успех над България на червените кортове в Пловдив на ТК "Локомотив".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Предимство за Ел Салвадор: Донски И Нестеров загубиха най-важния мач и България отново изостава Елеонора Александрова
Теми:  
александър донски | българия | ел салвадор | купа дейвис | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook