Представяне достойно за номер 1: Безмилостен Синер съкруши финалиста от Уинстън-Сейлъм

от в 20:51 на 29.08.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер продължава напред в тазгодишното издание на US Оупън. Днес световният номер 1 бе значително по-категоричен във втория кръг срещу Алекс Микелсен и с резултат 6:4 6:0 6:2 за едва 1 час и 41 минути игрово време, си гарантира мач с  Кристофър О'Конъл в битка за място в 1/8 финалите. Световният номер едно изглежда загърби всички външни изказвания и влияния за допинг скандала с негово участие, който се разрази през последните дни и го видяхме отново да се забавлява на корта.

Италианецът показа сериозни колебания в първите минути от срещата. Макар и да бе започнал с пробив още в първия сервис гейм на американеца, по-нискоранкираният тенисист се възползва от увеличаващите се грешки на именития си опонент и отвърна с рибрейк.

Последваха няколко подавания, които бяха спечелени бързо от сервиращите тенисисти, докато не дойде седмият гейм, когато Синер реализира нулев пробив. Микелсен обаче показа характер и отново изравни резултата в геймовете, а след това настъпи драматичен гейм, продължил повече от 5 минути, в който фаворитът си върна аванса, а този път той се възползва от него и затвори първия сет в своя полза.

Топ поставеният изглеждаше изцяло напълно безпогрешен във втората част, налагайки характерния за него агресивен тенис от дъното на корта. Микелсен, от своя страна, започваше да става все по-пасивен в разиграванията. Това позволи на фаворита да "върже геврек" на своя съперник за едва 27 минути и увеличи аванса си.

Световният номер 49 показа добри неща в началото на финалния сет, но силите му достигнаха единствено да поддържа равенството до 2:2. След четвъртия гейм, Синер пое инициативата, като последните минути се превърнаха в кошмарни за по-нискоранкирания тенисист, понеже той съумя да спечели само четири точки в последните 4 гейма от мача и така италианецът продължава своята кампания в Ню Йорк!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Представяне достойно за номер 1: Безмилостен Синер съкруши финалиста от Уинстън-Сейлъм Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | алекс микелсен | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook