Представяне, достойно за нова №1 в света: Сабаленка обезличи 14-ата поставена в Ню Йорк!

от в 04:34 на 05.09.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка доказа, че безспорно е най-добрата тенисистка в турнирите от Големия Шлем през настоящия тенис сезон и се класира за четвъртфиналната фаза на US Open. Беларуската, която след вчерашното отпадане на Ига Швьонтек от надпреварата, си гарантира изкачване на върха на световната ранглиста след края на Откритото първенство на САЩ и водена от радостната новина обезличи напълно 14-ата поставена Дария Касаткина, подчинявайки я след малко над час игра - 6:1 6:3. Така бъдещата световна номер едно продължава с огромна увереност напред към финалната осмица в Ню Йорк, предвид факта че е загубила общо едва 14 гейма досега в турнира, и в опит да се класира на трети пореден полуфинал на US Open, ще се изправи срещу 23-тата поставена Кинуен Женг, която по-рано тази нощ елиминира миналогодишната вицешампионка Онс Жабер.

Началото на двубоя се оказа изключително продуктивно за носителката на трофея от Аустрелиън Оупън, която наложи волята си в разиграванията и трупаше сериозни дивиденти от завидната мощ в ударите си, за да се поздрави с ранен пробив аванс, Впоследствие Сабаленка инкасира поредица от неточности и допусна рибрейк, но оттам насетне втората поставена напълно установи контрол върху събитията на корта. Наложената от фаворитката доминация видимо сломи духа на рускинята, която повече не намери сили дори да удържи началния си удар, преди откриващият сет да бъде записан срещу емото на бъдещата номер едно.

Стартът на втората част пък се оказа изцяло аналогичен на видяното от по-рано в сблъсъка, след като двете тенисистки си размениха по един бърз пробив и от този момент нататък Касаткина изглеждаше безпомощна пред офанзивните акции на беларуската, която си осигури предимство от двоен брейк. Застанала на сервис в опит да узакони успеха си, Сабаленка допусна известни колебания и неколкократно пресили отиграванията си, като авансът й бе частично редуциран, ала тя отговори на предизвикателството по най-добрия възможен начин и още при подаването на рускинята подпечата победата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Представяне, достойно за нова №1 в света: Сабаленка обезличи 14-ата поставена в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | дария касаткина

Коментари





Следвайте ни в Facebook