Представител на следващото поколение: Приближаваме се до Голямата тройка

от в 11:19 на 23.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер са тримата безспорни титани на тениса, за което свидетелства невероятната им доминация на корта през последните десетилетия. Не едно и две поколения направиха опит да спрат устрема на Голямата тройка, но без успех. Неоспорим факт е, че настоящата млада генерация тенисисти все по-често успява да объркат сметките на Тримата големи, но надпреварите от Шлема продължават да бъдат територия, окупирана от Ноле, Рафа и Маестрото. 

Алекс Де Минор обаче вярва, че следващото поколение играчи все повече се приближава до нивото на Голямата тройка, но въпреки това знае, че ще им бъде изключително трудно, да ги свалят от трона.

"Младите тенисисти вече настойчиво чукат на вратата и побеждават Ноле, Рафа и Роджър в турнирите, макар и от по-ниска категория. Що се отнася до надпреварите от Големия шлем - въпреки че Новак спечели последните два "мейджъра", смятам, че се приближаваме все повече до целта. Знам, че всеки от младите играчи много силно се стреми да бъде следващият шампион от Шлема и дава всичко от себе си, за да направи тази голяма крачка.

Значителна роля в това начинание играе и опитът - всеки път, когато играем срещу някого от тях, ние научаваме много, усъвършенстваме се и в даден момент Голямата тройка не ни респектират по същия начин като преди. Времето определено е на наша страна и с всеки изминал ден имаме по-добри шансове, но все още не е дошъл моментът. Те продължават да играят невероятен тенис и ще ни бъде изключително трудно, но сме готови за предизвикателството", завърши австралиецът. 

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Представител на следващото поколение: Приближаваме се до Голямата тройка Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | голяма тройка | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook