"Прекалено агресивен": Имаше ли провокация от страна на Медведев към младия Меджедович?

от в 02:37 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев се въвлече в същински 3-часов тенис трилър с новата звезда на сръбския тенис Хамад Меджедович. 20-годишният играч показа, че неслучайно през миналия сезон триумфира на Next Gen ATP Finals и беше изключително близо до това да детронира действащия шампион в Рим, но определено прекали в опитите си да бъде прекалено непредвидим и агресивен в действията си на корта, което му коства победата.

Медведев пък за пореден път разчиташе най-вече на своята безгрешна игра от дъното на корта и остави изцяло младока да води играта, а това резултира в 44 уинъра и цели 66 непредизвикани грешки за квалификанта, който определяше хода на почти всяко едно разиграване. Любопитното е, че Медведев постави надпис "прекалено агресивен" при традиционния подпис на победителя върху камерата и мнозина се запитаха дали това не е някакъв намек към неговия съперник.

Разбира се, съществува вариант руснакът да се иронизирам сам, имайки предвид, че завърши срещата с 4 пъти по-малко завършващи удари от световния номер 121, но това е напълно стандартна картина в срещите на бившия водач в световната ранглиста, а както знаем, то провокацията на корта не е чужда за Медведев, който явно е останал подразнен от прекалено хазартната игра на Меджедович, която не беше далеч да го отведе до успеха в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Прекалено агресивен": Имаше ли провокация от страна на Медведев към младия Меджедович? Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | рим | хамад меджедович

Коментари





Следвайте ни в Facebook