Прекрасно: 17-годишната Цонева се класира за дебютен полуфинал в кариерата си!

от в 13:00 на 15.01.2022
Калоян Соколов

Михаела Цонева прикова погледите на родните тенис фенове с отличните си изяви на турнирите от категория ITF W15 в Анталия, където вчера постигна най-голямата победа в кариерата си, отстранявайки третата поставена Илай Йорук и така се класира за втория си пореден четвъртфинал в турския курортен град. Още по-впечатляващото е, че тийнейджърката тръгва и двата пъти от квалификациите и днес записа своята пета поредна победа, за да намери място на дебютен полуфинал в своята кариера, след като надви шведката Кайса Риналдо Першон със 7:5 3:6 7:6(4) и така си осигури сблъсък с водачката в схемата Тайра Хърикейн Блек.

Първата част започна с ранен пробив от страна на скандинавката, който тя задърждаше с лекота до 5:3 в нейна полза и изглеждаше само въпрос на време, докато по-високоранкираната състезателка си осигури преднината в отделните сетове. Тогава изведъж родната ни представителка повиши значително своето равнище и стигна до пълен обрат, реализирайки поредица от четири последователни гейма.

Втората част започна със спечелено подаване от страна на нашето момиче, ала шведката се активизира и набързо си осигури аванс от 4:1. Цонева отново не се предаде и сведе пасива си до едва един гейм разлика, само че този път съперничката ѝ не допусна обрат и намери сили да изравни общия резултат в мача.

Третият сет се водеше от нашата сънародничка, която на два пъти имаше брейк аванс в актива си, но биваше застигана неизменно и дори скоро на Михаела ѝ се наложи да отразява мачбол. В тези моменти младата ни представителка показа завидна зрялост за годините си и стигна до обрат в решителния тайбрек на двубоя, подпечатвайки най-паметния си миг на корта досега!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прекрасно: 17-годишната Цонева се класира за дебютен полуфинал в кариерата си! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | анталия | бгтенис | михаела цонева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook